Op BroedplaatsZ delen mensen die zorg gebruiken én mensen die in de zorg werken hun ervaringen. Door te bloggen over hun leven en werk maken zij zichtbaar wat er speelt.

‘Mijn naam is Rosalyn. Toen ik op de universiteit zat, ben ik gediagnosticeerd met een aandoening in het autismespectrum. Ik heb lang geworsteld om dit een plek te kunnen geven in mijn leven. Ik heb hier helaas geen goede begeleiding bij gehad. En dat is jammer, want dat had een hoop problemen kunnen voorkomen.  Met mijn blogs wil ik mijn beperkingen voor anderen inzichtelijk maken en laten zien wat ik nodig heb. Zodat er meer begrip ontstaat en (hopelijk) ook meer inlevingsvermogen.’

‘Ik ben Mathilde, 29 jaar. Ik woon sinds 2013 in Tilburg bij De Oosterpoort, een woonvoorziening voor mensen met een vorm van autisme en normale begaafdheid, waar ik mijn eigen studio heb. Een aantal keer in de week krijg ik begeleiding, deze is overdag ook aanwezig in het gebouw. Een perfecte woonvorm als tussenstap. Komend jaar ga ik samenwonen met mijn vriend, met wie ik inmiddels bijna 6 jaar samen ben. Mijn diagnoses zijn ADD en ASS (Autisme Spectrum Stoornis). Zoals bij veel dingen bestaan hier veel vooroordelen over. Verder merk ik dat als mensen er eenmaal iets over gehoord of gezien hebben, ze dit bij iedereen projecteren. Ik ga in september beginnen met een opleiding tot ervaringsdeskundige om mijn ervaring in te zetten voor meer begrip en inzicht. Ik vind het fijn om mensen een kijkje te geven in mijn leven en waar ik tegenaan loop.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *