‘Wereld Autisme Dag vindt vandaag plaats. Céline (32) kreeg pas vijf jaar geleden na jarenlange therapie en verschillende onjuiste diagnoses, de diagnose autisme. Ze is inmiddels meer dan 30 weken zwanger en dat brengt heel wat obstakels met zich mee.’

‘Nadat ik meerdere keren in de hulpverlening was beland met angst en depressieve klachten, wist ik dat er iets niet klopte. Er was geen behandeling die aansloeg. Dit zorgde ervoor dat het langzamerhand alleen maar slechter met mij ging. Ik snapte de wereld niet. Als persoon met autisme krijg je alle prikkels ongefilterd binnen. Ik raak snel overprikkeld door zintuiglijke prikkels zoals geluiden of licht maar ook door gesprekken, drukke plekken en sociale interactie.’

Lees verder op wendyonline.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *