‘Vakantie of geen vakantie, opleiding of geen opleiding, ik wil hier weg, voor hoe lang het ook nodig is, al kost het me jaren. Ik ga pas terug als ik me goed voel, want ik leef hier op het randje. Ik wil niet denken aan zelfmoord als ik de trein hoor, een boom zie, langs het water loop of het woord medicatie hoor en ik wil niet aan automutilatie denken als ik iets scherps zie en ik wil niet afvallen elke keer als ik in de spiegel kijk en ik wil me niet alleen voelen. Meneer, u bent mijn luisterend oor, zoals u me vaak had verteld, ik houd u op de hoogte.’

Lidwine Tax is geboren in 1993. Zij schreef van jongs af aan al verhalen. Nadat bij haar in 2016 de diagnose PDD-NOS gesteld werd, heeft zij bewaarde e-mails uit het verleden kunnen interpreteren met de kennis van nu.

Lieve Akkira, je hebt autisme op Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *