Artikelen over autisme, schrijven en mijn leven

Mariska: ‘Schrijven, creatief en reislustig – dat zijn woorden die onlosmakelijk met mij verbonden zijn. Schrijven heeft altijd al in mij gezeten. Vanaf dat ik kon schrijven schreef ik al verhaaltjes (over dinosaurusjes, fictieve vriendinnen en voertuigen uit de game Dune 2), maakte ik eigen tijdschriftjes en schreef ik in dagboeken. Spelen met taal is heerlijk, vooral omdat ik over een gigantische fantasie beschik. Op deze website vind je dan ook allerlei soorten schrijfsels terug.

Nadat ik opgroeide in Den Helder, studeerde ik Engelse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Vervolgens werkte ik voor computertijdschrift c’t magazine, om vervolgens een tijdje als ZZP’er als tekstschrijver door het leven te gaan. Inmiddels woon ik in Arnhem en doe ik vrijwilligerswerk voor Ervaar MEE Arnhem.

Bij Ervaar MEE werk ik als ervaringsdeskundige autisme, vandaar dat dit blog deels op autisme gericht is. Autisme is voor mij namelijk niet alleen een beperking. Door alles wat ik heb meegemaakt, beschik ik over een flinke dosis ervaring, die ik graag met anderen wil delen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *