Op mijn 27e werd ik pas gediagnosticeerd met ASS, terwijl ik al vanaf mijn 17e therapie had (en al vanaf mijn twaalfde psychische klachten had). Met de diagnose is veel op zijn plek gevallen en vanaf toen ging ik me focussen op herstel en kwaliteit van leven in plaats van ziekte en beter willen worden.

Ik blog over mijn ervaringen met het leven op het autismespectrum, omdat ik openheid belangrijk vind en stigma wil verminderen. Mijn blog heet Alles op een rijtje… schrijven.

Kijk ook eens op mijn blog met gedichten en mijn korte verhaaltjes over mijn (hulphondje) chihuahua Josje. Op de foto’s op deze website zie je trouwens de katten van mijn zusje waar ik wel eens op pas.

Naast schrijven geef ik gastlessen over autisme en herstel en werk ik met veel plezier bij Centrum FAMEUS; centrum voor herstel, ontwikkeling en ontplooiing. Ik houd me daar voornamelijk bezig met communicatie.

6 Replies to “Over mij”

 1. Beste Mandy,
  Ik ben Ewald en een student van 57 jaar aan de Open Universiteit. Wat ik binnen mijn werk met mensen met autisme vooral ervaar, is de strijd tussen tevreden zijn met jezelf en eisen van de omgeving. Dit heeft mij gemotiveerd om mijn afstudeeronderzoek rond het thema Autisme en Welbevinden vorm te geven. Binnen dit onderzoek wordt er bekeken of en welke samenhang er is tussen welbevinden, geslacht, mate van autisme, therapie vorm en intensiteit. Voor dit onderzoek zoek ik een relatief groot aantal deelnemers. Mijn vraag aan jou is of dit platform wil meewerken aan het benaderen van eventuele deelnemers. Ik snap dat op basis van deze summiere informatie een goede beslissing niet mogelijk is. Uiteraard ben ik bereid dit onderzoek uitgebreider aan jou te presenteren.

  Met vriendelijke groet,
  Ewald

 2. Beste mandy.

  Wat fijn dat ik jou tegengekomen ben op het internet.
  ik kan er zo weinig over vinden hoe het nou werkelijk zit bij vrouwen.
  Zelf hebben ze bij mij wel de diagnose gedaan maar heb het stickertje niet geplakt. Best dom achteraf gezien maar we zijn er mee bezig!
  Wat ontzettend leerzaam zijn jouw verhalen. Ga vooral zo door ik ben gek op de herkenning!

  veel liefde, Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *