Een blog over het leven met een lastig hoofd

Zjos: ‘Mijn naam is Zjos Dekker, ik ben 21 jaar oud en de semi trotse eigenaresse van een aantal diagnoses. Dyslexie, discalculie, disharmonisch intelligentieprofiel, add, autisme (asperger) en een depressie.

Zo zullen er veel spel, grammaticale en zins opbouw fouten in de blog zitten. Ik heb een goed excuus dat ik Dyslectisch ben, maar zou het in theorie kunnen laten na kijken door iemand. Het is een bewuste keuze om dat niet te doen, Zo is het echt wat ik denk.

Waarom ik dit op het internet zet in plaats van mij er kapot voor te schamen? Ik vind het belachelijk dat er nog steeds een taboe hangt rond “een lastig hoofd hebben” Waarom ik het een lastig hoofd noem? dat is een alles omvattend term voor mij. Het is niet altijd te specificeren van welke diagnose welke manier van denken en doen komt. En het is een stuk minder intimiderend dan vele klinische termen.

Ik twitterde over het leven met een lastig hoofd en dat heeft mij al veel reacties en liefde opgeleverd. Mensen die door mij een geliefde met een lastig hoofd beter begrijpen, mensen die beseffen dat ze hulp nodig hebben, mensen die die beseffen dat ze niet alleen zijn. Ik kan mijn broer niet terug halen, Ik kan geen psychische problemen laten verdwijnen, ik heb geen medicijn die het beter maakt en ik adviseer je ook niet om “lekker” te gaan hardlopen. Maar wat ik wel kan proberen is het taboe erover weg te halen. Dat doe je door erover praten, en laat dat nou net mijn favoriete bezigheid zijn.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *