Ik heb geleerd dat ik de onvoorspelbaarheid, voorspelbaar moet maken

´Vandaag staat in het teken van Wereld Autisme Dag. Céline Mollink (33) kreeg pas zes jaar geleden na jarenlange therapie en verschillende onjuiste diagnoses, de diagnose autisme. Eerder interviewden we haar hoe het was om zwanger te zijn met autisme, maar inmiddels is haar zoontje alweer bijna een jaar. Hoewel dat niet meteen alle obstakels wegneemt.´ov

‘Nadat ik meerdere keren in de hulpverlening was beland met angst en depressieve klachten, wist ik dat er iets niet klopte. Er was geen behandeling die aansloeg. Dit zorgde ervoor dat het langzamerhand alleen maar slechter met mij ging. Ik snapte de wereld niet. Als persoon met autisme heb je moeite om de wereld om je heen te begrijpen; het voelt vaak als onduidelijk en onoverzichtelijk. Wat daar nog bijkomt is dat je snel overprikkeld kan raken door zintuiglijke prikkels, zoals geluiden of licht maar ook door gesprekken, drukke plekken en sociale interactie.’

Lees verder op WendyOnline.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *